kht Pellonpää

Shetlanninponeja rakkaudella jo vuodesta 2009

                       k e p p i h e v o s e t


                             Rontti


nimi: Roguish Rocket
ikä:9v
skp: Ori
omistaja: Ninnuli, kht Pellonpää
kasvattaja: Ninnuli, kht Pellonpää
tekijä: Varja, Frozen solo
rotu: Shetlanninponi
väri, merkit: tummanpunarautias
säkä: 106cm
koulutus: ko. VaA, re 90cm, ye 98cm, me 85
luonne: Rontti on mukava, joskin vähän liiankin päättäväinen kaveri. Lähtee joskus yllättäen vetämään taluttaajaa vaikkapa ruohotupsulle. Yhtäkkiä tosiaan. Mitään ei kerkeä tehdä... Rontti ei ole kovinkaan säikky. Päinvastoin. Se on erittäin rohkea. Joskus se saattaa puskea noin vain sähköaitojen läpikin ja muut hevoset ja ponit siinä sitten ihmettelevät että mitä "/¤%(/^^* se taas tekee...? Ratsastaessa melko herkkä ja tottelevainen. Esteillä hyvin varma eikä kiellä paljon ikinä. Rontin motto on varmaan "Kohti estettä, ja sen yli!" Hoitaessa Ronttia ei tarvi sitoa saati laittaa hoitokarsinaan. Seisoo kuin tatti vaikka karsinanovi olisi auki ja ruokakuppi käytävällä. Rontin mahaa ei kannata harjata kovin pehmeällä harjalla, sillä se kutiaa sieltä hyvinkin herkästi. Tarhassa se sopeutuu hyvin muiden leppoisten herrasmiesten kanssa, mutta se ärsyyntyy jos muut ärsyttävät sitä. Jos se näkee tammoja, se yrittää oitis hurmata ne-> esimerkiksi pudottamalla ratsastajan selästään, mutta eivät tammat siitä kovin välitä. Tammojen lempiherra tämä polle on! Se avaa jopa suullaan tammojen karsinanovet ja päästää ne karkuun ja antaa niille porkkanoita omasta ruokakupistaan. Kaikenkaikkiaan kiva poni vähän kokeneemmille.

                            Noppa

nimi: Nothin to say "Noppa"
ikä:5v
skp: Tamma
omistaja: Ninnuli, kht Pellonpää
kasvattaja: Ninnuli, kht Pellonpää
tekijä: Myster, kht Aryana
rotu: Shetlanninponi
väri, merkit: Voikko
säkä: 103cm
koulutus: ko. HeC, re 85cm, ye 95cm, me 75cm
luonne: Noppa on todella kiltti poni, tosin satulavyötä kiristäessä se näykkii hieman. Esteillä kuin unelma. Koulua menee hieman jäykästi mutta kuitenkin. Kun Noppaa taluttaa, se hidastelee. Milloin se jää syömään ruohoa, taikka lunta. Tallitavoiltaan Noppa on suhteellisen kiltti. Joskus se saattaa näykkiä karsinassaan pahan päivän sattuessa. Sitä voi hoitaa karsinassa, koska se ei pyöri yhtään. Tamma nauttii harjauksesta ja taputuksista. Se pitää paljon pikkulapsista ja onkin usein hedän suosikki. Noppa on oiva tuntihevonen, mutta pitemmän päälle sitä alkaa kyllästyttää uralla talsiminen päivästä toiseen. Kyllästymisensä se ilmaisee näykkimällä ja olemalla kärsimätön. Siinä vaiheessa Nopalle kannattaa ottaa parin päivän loma. Tallillamme se ei kuitenkaan ole tuntikäytössä. Noppa on kunnon veijari ja keksii aina keinon piristää ihmisten päivää. Jos se on hellyydenkipeä, se hankaa päätänsä taluttaessa taluttajan selkään, ja maastossa edelläolevaan hevoseen. Muut hevoset pitävät kovin Nopasta, koska se on hyvin alistuvainen muiden hevosten läsnäollessa. Maastossakaan sitä ei kannata laittaa ensimmäiseksi, mieluiten viimeiseksi, koska se saattaa säikähtäessään tehdä äkkipysähdyksiä, joten siitä seuraisi sotkua.

e: Parties Here CELE "Pessi"
i: Kuusenkerkän Raggari


                                                                                                       Abranimi: Abracadabra "Abra"
ikä: 6v
skp: ori
rotu: Shetlanninponi
väri, merkit: Ruunikko, tähti
säkä: 100cm
luonne: Abra on villi oripoika. Ratsastaessa nakkelee aloittelian toisensa jälkeen maahan ja juoksee karkuun. Yleensä tammojen luokse. Kokeneilla käyttäytyy ihan siivosti pienen testauksen jälkeen. Joskus hermostuu kouluratsastuksessa. Tallissa ori voi näykkiä joten hoitaminen tapahtuu hoitopaikalla. Taluttaessa Abra on yleensä kiltisti. Kävelee perässä paitsi tamojen ohi! Tamman kanssa tätä hurmuria ei kannata laittaa edes viereiseen karsinaan, sillä se tietää kyyneleitä. Esteitä meneekuin vanha tekijä. Menee kauniisti yli. Hotkaisee ruokansa nopeasti, joten kannattaa antaa pieniä määriä monesti päivässä. Jos tekee toisin, sillä tulee maha kipeäksi. Pitää kovasti harjaamisesta, mutta ei ylipitkistä harjaustuokioista. Ei pidä yhtään vedestä. Uittoretkillä se kiertää veden kaukaa, mutta puolentunnin suostuttelun jälkeen sen saa menemään veteen. Abra on ilmetty ori, sillä jos se näkee tamman, se alkaa oitis pörhistelemään sille. Kaikenkaikkiaan kiva kisaponi kokeneille ratsastajille.
koulutus: Ye.90cm, Re.75cm, Me.65cm ja Ko.VaB
tek: Sandy, kht Sunset
om: Ninnuli, kht Pellonpää
kasv: Ninnuli, kht Pellonpää

i:
e:


                                                                                                       Pessi
nimi: Parties Here CELE "Pessi", "Pesa"
rotu: Shetlanninponi
sukupuoli: Tamma
väri, merkit: Voikko, herasilmä
säkäkorkeus: 105cm
syntymäaika: 3.6 2009
koulutus: ko. H:C, re 90cm, ye: 100cm, me 70cm
omistaja: Ninnuli, kht Pellonpää
kasvattaja: Neea, Ponitalli Celesty
tekijä: Sandy, kht Sunset
I: Simsalabim
E:
luonne: Yleisesti ottaen Pessi tekee sen mitä itse tahtoo ja sen mitä se ei halua tehdä, se jättää tekemättä. Jos se ei halua lähteä laitumelta, se ei silloin lähde vaa juoksee karkuun ja ovelasti kiinni jäädessään jää vain paikoileen seisomaan eikä liiku. Ei edes raipalla naputtaessa ja silloin se on vaan jätettävä ja yritettävä myöhemmin uudelleen. Jos se haluaa karata, se ryömii langan ali tai ottaa vauhtia ja hyppää lankojen välistä. --> Mutta ei hätää poni pysyy pihassa, eikä karkaa mihinkään. Karsinan ovea avatessa se saatta livahtaa karkuun jos ei ole tarkkana. Taluttaessa poni joko ravaa kiltisti vierellä tai vain laiskottelee ja innostuu kaikesta muusta.
Kentällä koulua mentäessä poni on yleensä laiska ja pukittelee, silloin saattaa jopa hyppiä pystyyn tai kiitolaukata niin kauan kunnes ratsastaja tippuu. Pessi nimittäin vihaa tätä tylsää kouluratsastusta. Esteitä poni rakastaa ja pienestä koostaan huolimatta menee isojenkin esteiden yli puhtaasti, kieltää harvoin. Joskus perä lentää esteillä silkasta ilosta. Pessi saattaa purra jos haluaa porkkanan, sillä jos se tahtoo sen, se myös saa sen. Pessillä ei ole paljoa kavereita, joten pitää olla laitumella parhaan kaverin seurassa. Viihtyy kyllä kaikkien kanssa, kunhan ne eivät tule riitelemään. Se määrää kaikkia muita ja on tallin pomo. Poni myöskin piehtaroi itsensä likaiseksi, koska se haluaa harjausta (varsinkin kumisualla) ja nautti
kaikkein eniten pitkiä harjauksia. Uiminen tai vesi ei tuota ongelmia, sillä poni on aina ensimmäisenä pestävänä tai uimassa. Jos se huomaa että toista hevosta pestään, se karkaa ja tulee itsekin pestäväksi, poni siis yksinkertaisesti rakastaa vettä.
Pessi hurmaa kaikki ja on luotettava ratsu. Pikkuveijari rakastaa metsä- ja peltolaukkoja ja niissä saakin olla hyvä ratsastaja jotta niin hurjassa vauhdissa pysyy kyydissä sillä poni menee todella kovaa. Maastossa unelmaratsu, ei ryöstä, mutta hermostuu jos maastossa ei laukata. Se ei myöskään pelkää pimeää vaan menee korvat höröllä tutustumaan kaikkeen.

                                                         

                                                                                                       Hoku

nimi; Pellonpään Hokkuspokkus "Hoku", "Hokkus"
ikä: 3v
skp: tamma
säkä: 95cm
luonne; Sympaattinen kaveri! Tulee aina halittavaksi laitumelta. Ihanan kiltti ja lempeä, tulisuuttakin löytyy esteillä. Maastossa ihana ja tykkää olla viimeisenä, ettei sen perässä ole kukaan hinkkaamassa. Karsinassakin pysyy paikallaan joten ei tarvitse välttämättä laittaa hoitopaikalle. Oiva lasten talutusratsu, ei suuremmin tällä kisata, joskus satunnaisesti, mutta vain ja ainoastaan esteillä. Ihanan pirteä ja jaksaa aina piristää. Joskus ujo etenkin oudoille ratsastajile ja saattaa hieman testailla.
om: Ninnuli, kht Pellonpää
tek: Ninnuli, kht Pellonpää
kasv: Ninnuli, kht Pellonpää
koulutus: re.50cm, ye.70cm, me.40cm, ko.HeA
i; Abracadabra "Abra"
e; Nothin to say "Noppa"

Kepparitalli, keppihevostalli, kht, Pellonpää, Ninnuli, kht Pellonpää